Ciri Ciri Orang Madiun

Berikut ini daftar kriteria orang² mediun dalam versi jowo :
1. Esuk sarapan sego pecel ngombe wedang kopi, awan mangan pecel
ngombe es cendol, bengi mangan pecel ngombe teh manis….
2. Sing perantauan, nek mudik sing digoleki sego pecel, angger balik
nyang rantau sangune lempeng entah kambek sambel pecel…
3. Plesirane nang nDungus, Sarangan utawa Ngebel… adoh-adohe nang
Popoh…
4. Nesu nek diarani turunan PKI..
5. Pelawak favorite Kirun…
6. Nek tanggal nom blanja utawa cuci mata nyang Sri Ratu…
7. Numpak angkutan umum jarene nunggang Colt, padahal gaweyan Toyota,
Daihatsu utawa Suzuki…
8. Nek kaget, aloke “Biyuh, biyuh…. jegeg men”
9. Ngarani bakwan jare “heci”, nyebut toge jare “ganteng”…
10. Ketemu nyamuk gede-gede alok “jingklong saemblag-emblag”
11. Cilikane seneng nyolong tebu pabrik…
12. Angger numpak sepeda montor mesti Honda, contone Honda Yamaha,
Honda Suzuki, Honda Kymco….
13. Angger mbukak e-mail, isine madumongso, sambel pecel karo lempeng
puli…
14. Gendeng omahe dilabur tulisan AAPIK…
15. Milis favorite madiun-club@yahoogroups.com


Comments

57 responses to “Ciri Ciri Orang Madiun”

  1. oh ayolah kang … dari daftar di atas kok rada gak cocok dengan kondisi ane … ???? apa ane bukan wong mediun yo??

    point 6 : ane ke sri artu cuma 5 kali .
    point 1. awan bengi mangan bakso 😛
    point 14 : tembok sing ditulisi AAPIK
    dll

    😛

  2. ohh.. orang madiun gitu toh 😛

  3. Wah, wong mediun ki pancen lucu tenan… :))
    wis koyo Kirun ae lho sampeyan… 😀

  4. Aku dudu wong mediun tapi nek mudik mesti nggolek pecel, terus nek ndek jakarta seneng mampir nang warung pecel madiun kalibata :d

  5. ih chauvinisme banget sih?

  6. oala… asli madiun toh kang ? hehehe

  7. 1# coba tanyakan wongtwamu kus 🙂
    2/6# yups asli
    3# emange aku pelawak 😀
    4# bearti sampeyan seneng sama mediun kale yah 🙂
    5# harus dong\:d/

  8. nek aku dolan mrono kudu di waregi pecel madiun lo, mas :)>-

  9. kang, chauvinisme ki mengunggulkan suku/daerah terlalu berlebih-lebihan lho artine. dan di pelajaran PMP kuwi ra oleh, soale garai perpecahan antar bangsa. heheheehe.. jare pak guru PMP ku biyen lho… 😀

  10. aku yo wong mediun aseuli…….lho tapi kok gak koyo nang list iku yo. Berarti iku sampeyan dewe yo..:-?
    salam kenal

  11. aku bukan orang madiun, tapi yg jelas aku sangat suka pecel Madiun :d

  12. ngeliat dari banyaknya isi postingan, keknya ‘si geblek’ dah mulai ‘normal’ yah 😀

  13. waaa.. nda ngerti opo2.. 🙁

  14. walah..wong mediun tibake =)) tonggo mas

  15. Mas salam kenal wae yo kulo tyang parang sing ono kidule magetan.deket karo sarangan.

  16. mas Yadhi, aku takeran mas!

  17. Aduh ..kok elek baget sih mas ciri – ciri ne wong Mediun,tapi nek tak piker – piker onok benere jugak, soale aku asli wong mediun.:d

  18. capt Jepang Avatar
    capt Jepang

    Madiuner…. Rock!!!!
    kagem Madiuner please check situd meniko. http://www.segapecel.org
    eh mas joko ciri ciri wong mediune tak suwun yooo?

  19. wong medion iku,,,lucu-lucu lho…lha piye soko ciri-cirine wae wes lucu banget,,,truss kapan yo ngombe banyu putih he

  20. trus tak tambahi,,lek karo ngomong ambek koncone,,mesti ono asune,lan cuk e’

  21. ciri – ciri wong medion yo mong siji iku. opo kuwi ( sego pecel ) wis to ora ono liyone, rasane nyampleng tenan.salam kenal kabeh karo konco kabeh. by cah lanud.

  22. Hayah. iso-iso aee sampean ikih. oleh wangsit ko endi Cak ?

    yanuwid’s last blog post..Ilmu Sosial

  23. yo ngono kuwi wong mediun, makanan favorite sego pecel, nyamikane krupuk gombal…
    tambah siji mnh cirine wong mediun, nek ono acara mesti ngaret..

  24. #3. Plesirane nang nDungus, Sarangan utawa Ngebel… adoh-adohe nang
    Popoh#

    hahahahah…kurang siji mas, pasar malem angger bukak giling pabrik gulo rejo agung, karo pabrik gulo pagotan..

    whaahahha….

  25. hardi hermawan Avatar
    hardi hermawan

    piye kabare cuk?aku juga kangen sego pecel iki,bisa ngak wong mediun dodolan sego pecel di bandung,pasti laris tapi ojo larang2,salam kanggo wong caruban terutama konco2 alumni sma 1 mejayan.

  26. salam kenal semuanya Puguh_AE
    alon alon yen bengi kebag karo wong sing lagi pacaran , wong mlaku mlaku, arep njajan neng kono yo akeh pilihan , dadi kangen medhione
    ada komunitasnya kah dinggo wong medhione

  27. melu nambah yo poro sederek… nek mbolos sekolah jare colut.dolan neng nggrape utowo neng sarangan, nek motore ora kuwat cukup neng maspati…

  28. tolong hubungi aku

    085235066663

  29. yusuf arief effendy Avatar
    yusuf arief effendy

    melu nambahi, wong mediun nek nonton biskop neng MT (mediun theatre), Lawu, isik ra yo?. mangan pecel ngombene es teh. Bar sahur mesti mlaku2….
    salam kenal alumni SMAN I Caruban tahun wolu2….

    1. Hallo Mas Yusuf Arief Effendy yen bener sampeyan sing dhuwe
      panggilan cilik Yusuf “Kethu” = “Kupluk” aku wis 20taunan ra ketemu koncomu lawas tiga A satu konco mulai kelas loro SMP Negeri 1 Caruban , he,he,he mbok diparingi alamat emaile sing jelas ben iso weruh kabare konco-konco liyane… Buat Mas Joko makasih mas yen bloge sampeyan dadi sarana nggoleki konco lawas ………… Salam

      1. salam balik mas, silahkan mas nggoleki konco, aku juga golek2 konco jaman stm neng caruban yo ra ketemu ketemu hik. malah wingi ketemu kakak kelas tapi wes sepuh 🙂

      2. yusuf a effendy Avatar
        yusuf a effendy

        ayah najwa? sopo yo iki? aku mesthi eling karo sampean. buka fb-ku “arief effendy” mas, akeh konco2 biyen smp-sma caruban plus guru2nya, ada bu handa, pak ambarwoto dsb……tak enteni yo

  30. owwhh……. madiun… sue aq rung balek neh nang Mdiun…… kuangen aq…
    sore2 lungguh nang alun2 karo maem rujak…. nyem2 enak tnan

  31. numpang nggih….ada yang alumni SMAN Parang mboten? lulusan th 1994 nek wonten, tulung send email diyan_mawar@yahoo.com, syukur2 mas agus panekan maos…….matur nuwun kang Joko….diparengaken nulis, good luck buat electionnya, maaf ya, baru nemu bar utek-utek google…

    1. mbak lela monggo di sekecak aken, siapa tau ketemu rincang lawas dateng mriki

  32. yusuf a effendy Avatar
    yusuf a effendy

    caruban….caruban…..smp-sma 1 mejayan……

    1. hihihihi stm pgri caruban 96 hayu hayu dimana kalian 😀

  33. Agus SMP 1 Caruban lulus'87 Avatar
    Agus SMP 1 Caruban lulus’87

    Konco-konco alumni SMP1 Caruban angkatan 84 lulus 87, Hari Sutikno, Suyud, Susetyo-Jabrik, Iman, Achsani Taghfin, Deddy, EKFANA ANDRIANI, Endang, Iin, Purwati, and semua eks 1F , 2E, 3A (kebanyakan disebutkan 1/1)…….semua tak tunggu kontak di emailku yo……..kangen…..

    1. Agus SMP 1 Caruban lulus'87 Avatar
      Agus SMP 1 Caruban lulus’87
  34. pecel madiun favoritku lawong aku yo…wong mediun caruban lo masss hehehehehehe…..

  35. buat konco2 caruban alumni stm 89/90 ini email ku masram_am@yahoo.com ayo..sambung silahturohmi lwat fb.

  36. wah…yen moco tulisan kang Joko Supri iku..dadi mikir..aku iki wong madiun opo ora yooo…omahku asale Balerejo…sebab sing ditulis kang joko s kok ora ono sing nyenggol aku blas

    1. balerejone ngendi mas ? SMA ngendi ? tahun piro ?

      1. SMP BALEREJO, SMA 1 CARUBAN LULUS 91

      2. Mas sampeyan berarti lulus bareng aku dong ? Biyen A1 apa A2 yo ? berarti kita temen satu angkatan Mas, koncoku SMA biyen, ASto, Ari,Arif,deki,Rosita,Atung,kustin,erna yohanna dll. Semua ..Piye kabare..???????????

  37. Salam ketemu buat semua teman2 alumni SPGN madiun ’83 mohon ada yang nyambung ok trim.

  38. Teman2 alumni SPGN ’83 Madiun ini email aku ya.pnarwo@yahoo.com ok tak tunggu.Trim

  39. TEMAN-TEMAN ALUMNI SMAN PARANG LULUS TAHUN 1992 kasno_72@yahoo.com. Tak tunggu matur suwun

  40. assalamu alaiku konco konco kabeh aq yo asli madiun,omahku no ngarep pom nglames nek ono sing kenal marang aq iki ,nang sidoarjo kene akeh ugo arek madiun.

    1. jenenge sopo yo barangkali kesasar dek mojokerto lo

  41. Mas mas enteni aku yo wong medhioen ak kangen sego pecel yo’an… Salam kenal bt semua..

  42. Aku orang Wonogiri tp tinggal di Madiun aku jg suka pecel madiun pokok e siiiip

  43. Teman teman STM Negeri Madiun yg lulus thn 1997/1998 gimna kabrnya kok pada menghilang semua

  44. emang betul mas, jadi kangen aku pengen dolan nyang caruban.
    Walaupun aku bukan orang Caruban/ Madiun. tapi tetep sampai saiki pasti kalau pulang kampung oleh olehe lempeng & sambel pecel… hehe Ha lo o oo saudara dan temen temenku piye kabare ???

  45. ARIEF BUDIAWAN Avatar
    ARIEF BUDIAWAN

    He..he… mas opo kang Joko ya nyeluke…?! Wes suwe gak neng Caruban… Iseng-iseng buka Goggle “caruban” kok nemu tulisane sampeyan… Wah jan…, dadi eleng pas jek neng SMP 1 Caruban.. (wes pirang tahun ya…pokok-e lulus 86/87)… BINTORO, RONY (jangan2 wes dadi Gayus…He.. guyon yo..), Andi (jarene neng Medan saiki..), Andhi, Aris JOYO, Hidayat, Sugeng-Mantri, Mindarto (wes dadi lurah durung..??!), pak dokter Heri……. SOPO maneh ya????!! Wiwik (cowok lho ya…)….Ibu2ne: Prihati (sang juara kelas), Peni(Putrine pak Kusno), …..Kustin, Ida, Benny………. Sorry Liyane wes lali…Ono cewek kembar NUR… Salam sukses untuk semua ya….. (Arief,wong Caruban saiki golek pangan neng Serang-Banten)

    1. mas ARIEF BUDIAWAN aku kenal lo karo cah kembar kae…..sing sampean maksud ki mesti nuryani nuryanti kan…..

  46. mas aku yo wong caruban lo……mbiyen sekolah neng smp 1 lulus 86 lanjut neng sma 2 lulus 89….moco ulasan sampean dadi kangen karo jamane sekolah mbiyen……